Brons voor Nummerdor/Varenhorst op EK

Reinder Nummerdor en Christiaan Varenhorst hebben brons gewonnen op het EK beachvolleybal in het Oostenrijkse Klagenfurt. In een volledig Nederlandse troostfinale van het kampioenschap versloegen zij het duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het werd 21-18 en 21-16.

In de eerste set ging het gelijk op en was het stuivertje wisselen, totdat Nummerdor en Varenhorst hun spel steeds beter begonnen te spelen. Ze trokken de rally's naar zich toe en konden weerstand bieden tegen de harde smashes van hun tegenstanders.

De tweede set was een herhaling van zetten. Brouwer en Meeuwsen kwam in het begin één of twee puntjes voor, maar echt weglopen deed het duo niet. Al snel namen Nummerdor en Varenhorst weer het initiatief met goede smashes, slimme balletjes en degelijk opgebouwd spel. Gedurende de hele wedstrijd hielpen een paar katachtige reflexen van Nummerdor en een paar foute services op cruciale scores van Brouwer en Meeuwsen de vice-wereldkampioenen naar de zege. Ook het laatste punt werd bepaald door een te hard geslagen service.

Zilver

Nummerdor en Varenhorst pakten dit jaar op het WK beachvolleybal in Nederland al zilver. In de finale in Den Haag grepen zij in juli nipt naast de titel. Ze golden ook in Klagenfurt als favorieten, maar verloren in de halve finale van de Italianen Alex Ranghieri en Adrian Carambula. Van uitzinnige vreugde was bij de Nederlanders dan ook geen sprake na de gewonnen troostfinale.

"Het is jammer van vanochtend, maar we zijn toch wel heel trots. Het maakt wel wat goed, vierde is helemaal klote", zei Nummerdor achteraf. Varenhorst vulde aan: "We hadden een iets andere instelling, ik denk dat we vanochtend te tactisch waren. Nu hadden we zoiets van: we gaan gewoon spelen, gooien alle schroom van ons af. Dat pakte heel goed uit."

Brons voor Nummerdor/Varenhorst op EK
Brons voor Nummerdor/Varenhorst op EK (Foto: ANP)