'Nu ook vliegtuigdeur gevonden op Réunion'

Op het eiland Réunion in de Indische Oceaan is opnieuw een vermoedelijk wrakstuk van een vliegtuig aangespoeld. Dat heeft de politie zondag gemeld. Eerder deze week werd op het Franse eiland een stuk van een vleugel gevonden dat mogelijk afkomstig is van de vermiste vlucht MH370.

Het zou gaan om een vliegtuigdeur, melden de Britse media BBC en Sky News. Die zou zijn ontdekt op een andere plek op het eiland dan waar de zogeheten flaperon (stuurvlak) die eerder werd aangetroffen. Dat vleugelonderdeel is zaterdag in Frankrijk aangekomen. Een speciaal team onderzoekt of het inderdaad afkomstig is van de vermiste Boeing 777 van Malaysia Airlines.

De hoop is dat het verweerde, ongeveer twee meter lange vleugelonderdeel meer aanwijzingen oplevert over het lot van vlucht MH370. De Boeing 777 van Malaysia Airlines met 239 mensen aan boord verdween in maart 2014 spoorloos. Het toestel was op weg van Kuala Lumpur naar Peking, maar veranderde van koers en is vermoedelijk ergens ten westen van Australië in zee terechtgekomen.

'Vliegtuigdeur gevonden op Réunion'
'Nu ook vliegtuigdeur gevonden op Réunion' (Foto: ANP)