Vechtpartijen in Duitse asielzoekerscentra

In de Duitse deelstaat Thüringen is zaterdag een massale vechtpartij uitgebroken in een asielzoekerscentrum. Zo'n tachtig vluchtelingen gingen met elkaar op de vuist, meldt de NOS. De verwondingen van de slachtoffers zijn niet ernstig.

De aanleiding voor de vechtpartij was volgens de politie een kleine onenigheid, maar de situatie liep al snel uit de hand. Zeven bewoners zijn opgepakt en 23 vluchtelingen zijn naar een andere plek gebracht om daar te overnachten.

De vechtpartij vond plaats in een opvangcentrum in de stad Suhl, zo'n vijftig kilometer ten zuiden van Erfurt. Acht mensen raakten gewond, onder wie twee medewerkers van het azc. In het asielzoekerscentrum verblijven 1.600 mensen. In de voormalige kazernes van de DDR-douane verblijven vierhonderd mensen meer dan gepland.

Dresden
Eerder op de dag was er ook al een vechtpartij in een vluchtelingenkamp in Dresden. Twee groepen van circa vijftig mensen leefden zich op elkaar uit. Naar verluidt ging het om Syriërs en Afghanen. Ook hier was sprake van acht gewonden, meldt de Duitse krant Bild. Beelden van het gevecht, hieronder te zien, zijn gepubliceerd op Liveleak.