Bendtner bezorgt Bayern Supercup-syndroom

Nicklas Bendtner heeft er zaterdag voor gezorgd dat Bayern München voor de derde jaar op rij de strijd om de Duitse Supercup heeft verloren. De Deense spits van VfL Wolfsburg zorgde in eigen stadion vlak voor tijd voor de gelijkmaker: 1-1. In de strafschoppenserie schoot hij ook de beslissende penalty achter doelman Manuel Neuer.

Arjen Robben had Bayern vlak na rust op voorsprong gebracht en leek de held van de avond te worden. Twee minuten voor tijd maakte Bendtner alsnog gelijk. Na het laatste fluitsignaal gingen de ploegen gelijk over tot het nemen van strafschoppen. Er werd niet verlengd. Robben benutte ook zijn strafschop, maar zag in de beurt daarvoor Xabi Alonso al missen. De Spanjaard bleek de enige die niet wist te scoren vanaf elf meter, wat Bayern uiteindelijk fataal werd.

Bendtner was twintig minuten voor tijd ingevallen voor Bas Dost. De boomlange Nederlander kreeg na de openingstreffer van Robben een goede kans op de 1-1. Hij kon vrij doorlopen naar het doel van Manuel Neuer, maar stuitte op de vuisten van de keeper. Neuer werd in de eerste helft wel een keer voorbij gelopen door Kevin De Bruyne, maar de Belg wist de bal vervolgens niet in het doel te krijgen.

Robben

Arjen Robben stond net als Dost in de basis. Het was vooraf onzeker of de Oranje-international van Bayern op tijd fit zou zijn. Hij liet een oefentrip in China schieten vanwege lichte spierklachten. Vlak voor het eind van vorig seizoen raakte hij geblesseerd aan een kuit. Zaterdag was Robben echter weer helemaal fit en speelde hij de hele wedstrijd.

Arturo Vidal maakte zijn debuut. De Chileense middenvelder werd deze week voor 37 miljoen euro overgenomen van Juventus. Hij viel in de tweede helft in en nam de eerste strafschop voor zijn rekening. Hij schoot de bal onberispelijk achter Koen Casteels. De Belgische doelman redde daarna knap met de voet op de inzet van Alonso.

Bendtner bezorgt Bayern Supercup-syndroom (Foto: ANP)