Stuntvliegtuig crasht bij show nieuwe Top Gear-presentator

Een stuntvliegtuig dat meedeed aan een luchtshow, is in Engeland neergestort bij een racecircuit in Cheshire. De piloot is om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde tijdens een evenement met auto's waar geld werd opgehaald voor kinderen in nood, melden Britse media zaterdag.

Volgens getuigen deden er twee vliegtuigen mee aan een luchtshow. Het leek erop dat de piloot van het gecrashte vliegtuig de macht over zijn toestel verloor. Omdat het vliegtuig voor de crash al laag vloog, had de piloot waarschijnlijk niet genoeg tijd om zijn schietstoel te gebruiken. Het toestel stortte neer ten noorden van het veld waar de autoshow CarFest wordt gehouden.

 De organisator van het evenement, toekomstig Top Gear-presentator Chris Evans, heeft condoleances overgedragen aan de familie van de man. De autoshow begon vrijdag en gaat zondag ook door. "De politie heeft ons geadviseerd door te gaan met het evenement, omdat er 10.000 kinderen zijn. Dat doen we ook", aldus Evans.

CarFest heeft in een verklaring bezoekers opgeroepen foto's en video's van de crash op te sturen. Die kunnen mogelijk worden gebruikt in het onderzoek van de autoriteiten naar de crash.