Aanrijding kost Van Avermaet zege in Clásica

Greg Van Avermaet dacht zaterdag een fraaie zege aan zijn erelijst toe te voegen, maar een aanrijding met een motor voorkwam dat. De Belg van BMC reed in de slotfase van de Clásica San Sebastián solo aan kop toen hij van de weg werd gereden. Adam Yates kon hem daarom passeren en kwam vervolgens als eerste over de meet.

"Ik zou de Clásica San Sebastián winnen", twitterde de woedende Belg na afloop. "Tot een motor op mij reed en ik op de grond belandde. Mijn wedstrijd was voorbij. Bravo organisatie, bravo moto." Het ongeluk was tijdens de koers niet op tv te zien, omdat er problemen waren met de verbinding tussen de camera's op de motoren en de organisatie.

Ook Yates wist niet van de botsing. "Op de laatste klim was er nog steeds een groepje weg", blikte de Brit terug. "Ik ging een kilometer voor de top in de aanval en passeerde wat mensen. Toen zag ik ineens veel tumult bij een ongeluk met een motor. Daar ben ik langs gereden, maar ik had geen idee of ik toen op kop lag. Ik ben vol gas naar de finish gereden."

Toen de jonge coureur (22) over de meet kwam, wist hij dan ook niet dat hij had gewonnen. "Ongelooflijk. Ik won, maar had daar geen idee van. Ik zocht contact via de radio met mijn ploegleider, maar ik kon hem door het lawaai uit het publiek niet verstaan."

Aanrijding kost Van Avermaet zege in Clásica
Aanrijding kost Van Avermaet zege in Clásica (Foto: ANP)