Dafne Schippers klasse apart op 100 meter bij NK

Dafne Schippers heeft het publiek in het Olympisch Stadion duidelijk laten zien dat ze tegenwoordig tot de absolute sprinttop behoort. De 23-jarige Utrechtse kroonde zich vrijdag voor de vierde maal in haar loopbaan tot nationaal kampioene op de 100 meter. Met een de winnende tijd van 11,02 seconden liet ze de concurrentie ver achter zich.

Zilver was er voor Jamile Samuel in 11,29, het brons ging naar Naomi Sedney (11,54). Schippers had het in de halve finales eerder op vrijdagavond nog rustig aan gedaan. Met 11,21 verzekerde zich als snelste van deelname aan de finale. In de eindstrijd was ze ongenaakbaar.

Schippers won vorig weekeinde nog de Diamond Leaguewedstrijd over 100 meter in Londen. Toen zegevierde ze in een nieuw Nederlands record van 10,92. In augustus is ze een van de kanshebbers op eremetaal bij de WK in Peking.

Druk
Hoewel de Europees kampioene in Amsterdam een tiende boven haar eigen toptijd bleef, was ze daar toch best tevreden mee. "Meestal presteer ik met druk wat beter", verwees ze naar het verschil met de concurrentie op het NK. "Ik hoopte daarom zelf rond de 11,10 te lopen, dan is 11,02 wel erg lekker."

Voor Schippers komt er met de NK een eind aan een drukke periode, met veel internationale topraces achter elkaar. "Ik ga nu een beetje trainen en dan rust nemen en de kop leegmaken. Het was best zwaar, veel Diamond Leaguewedstrijden gelopen, best veel reizen. Dus nu lekker toewerken naar Tokio en Beijing."Schippers werkt in Japan nog een oefentrip af voor ze doorgaat naar China voor de WK.

Schippers klasse apart op 100 meter bij NK
Schippers klasse apart op 100 meter bij NK (Foto: ANP)