Spider-Man definitief in Civil War

Okay, we wisten het al een tijdje. Of we geloofden zo sterk in geruchten, wensen en aannames dat we gewoon al hadden besloten dat Spider-Man een verschijning zou maken in Captain America: Civil War. Maar het is nu eindelijk écht bevestigd.

In een interview met Vulture bevestigden de schrijvers van de Spider-Man solofilm, John Francis Daley en Jonathan Goldstein, dat Spidey inderdaad een optreden heeft in Civil War. Bovendien is Tom Holland, die onlangs gecast werd als Peter Parker/Spider-Man, al klaar met zijn scène; de schrijvers zullen deze dit weekend te zien krijgen.

"We horen goede dingen," vertelde Goldstein. "Misschien krijgen wel zelfs het Spider-pak te zien, en dat is erg tof."

Dat Spider-Man in Civil War zou verschijnen was voor veel Marvel-lezers een no-brainer. De film is in grote lijnen gebaseerd op de Civil War-verhaallijn uit de comics, waarin Iron Man en Captain America aan weerszijden van een conflict over het openbaren en registreren van superhelden staan. Spider-Man speelt hierin een rol als iemand die een kant kiest en daar publiekelijk voor uitkomt. De film speelt zich echter af in een andere continuïteit dan de comics, en lange tijd was het onzeker of Spider-Man wel een plek zou hebben in dit verhaal. Het feit dat Holland wellicht maar één scène heeft bevestigt vermoedelijk dat zijn rol verschilt van die in de comics.

Daley en Goldstein zijn zelf mogelijk al een heel eind gevorderd met het uitwerken van het verhaal voor de solofilm van de muurkruiper. Gisteren lekte een castlist uit, die bevestigt welke personages in het verhaal voorkomen. Opvallend daarin is een optreden van Robert Downey Jr. als Tony Stark, al is het natuurlijk nog niet zeker dat de lijst echt is.

Captain America: Civil War verschijnt volgend jaar mei en de solofilm van Spider-Man, die nog geen titel heeft, is het jaar erop te zien.

Spider-Man in zijn Civil War-outfit
Spider-Man in zijn Civil War-outfit