Yvonne Strahovski in Amazon-serie

Amazon.com wordt steeds meer een medium om in te gaten te houden voor wat tv-series betreft. De allesgigant is bezig een collectie op te bouwen van series om hun streamingdienst Amazon Prime wat meerwaarde te geven, en het nieuwste wapenfeit is de serie Edge.

Chuck-, 24- en Dexter-actrice Yvonne Strahovski heeft getekend om in de westernserie te spelen. Ze zal te zien zijn naast Max Martini (The Unit) en Ryan Kwanten (True Blood). Strahovski speelt Pinkerton-rechercheur Beth, een nieuwkomer in het plaatsje Seward, Kansas, waar de serie zich afspeelt.

De show is gebaseerd op de boeken van George G. Gilman en volgt Josiah Hedges (Martini), beter bekend als Edge, een man gezind op wraak nadat zijn jongere broer is vermoord door een groep geleid door Ryan Kwantens personage.

Mocht de serie aanslaan, dan heeft Amazon genoeg munitie voor een lange duur van de serie: Gilman, een pseudoniem van Terry Harknett, schreef 61 boeken in de Edge-serie, die door zijn uitgever werden gepromoot als 'de meest gewelddadige westerns in boekvorm'.

Yvonne Strahovski
Yvonne Strahovski