Azië schaart zich achter Platini: "Een unieke kandidaat"

Michel Platini stelde zich deze week beschikbaar als kandidaat voor het voorzitterschap van de FIFA. De Aziatische bonden steunen de Fransman. AFC-president Sheikh Salman bin Ebrahim Al Khalifa heeft in een statement duidelijk gemaakt dat de Aziatische voetbalbond pal achter Platini staat in diens strijd om de hoogste zetel bij de Wereldvoetbalbond. "De FIFA bevindt zich in een erg moeilijke positie", aldus Sheikh Salman.

"Om de orde te herstellen zijn leiderschap, ervaring en nieuwe ideeën nodig. Maar bovenal moet de bond het voetbal weer centraal stellen. Hopelijk kan een nieuwe president veel van deze zaken realiseren en daarom is het voor Azië om gezamenlijk achter de beste kandidaat voor het voetbal te gaan staan."

"Michel Platini is een unieke kandidaat, die stabiliteit kan brengen en voor een soepele overgang naar een normale FIFA kan zorgen. Ook moeten we zeggen dat de president van de FIFA slechts één onderdeel is van de bond en daarom is het belangrijk om goede hervormingen door te voeren."

"Iedereen accepteert dat er veranderingen nodig zijn bij de FIFA. De rest van de organisatie is minstens zo belangrijk als de nieuwe president. De bond moet gemoderniseerd worden. De FIFA heeft iemand nodig die het beste kan meenemen uit het verleden, gecombineerd met nieuwe ideeën."