John Legend produceert serie over slavernij

De carrière van John Legend als film- en televisieproducent krijgt steeds meer vorm. Woensdag bevestigde hij aan het roer te staan van een nieuwe dramaserie over slavernij Underground, zo meldt Variety.

"We zijn blij aan boord te stappen van dit krachtige project dat ons allemaal zal inspireren", meldt Legend in een statement namens zijn productiemaatschappij Get Lifted. De televisieserie gaat over de levens van een groep slaven op Amerikaanse plantages en moet volgend jaar op tv verschijnen. Legend zal ook de muziek voor de serie verzorgen.

De zanger won dit jaar een Oscar voor beste nummer in een film, voor zijn lied Glory dat in Selma te horen was. Volgens de bedenkers van Underground was Legend dan ook de droomkandidaat om de serie vorm te geven: "We zochten naar een artiest die ons kon helpen om licht in de duisternis te vinden en John Legend was daarvoor de perfecte man", melden makers van de serie Misha Green en Joe Pokaski. "We kijken er naar uit om samen te werken met John en zijn collega's Mike & Ty en Get Lifted. Ze zijn ongeëvenaard als bruggenbouwers tussen muziek en televisie. We kunnen ons geen betere productiepartners inbeelden."

John Legend produceert serie over slavernij
John Legend produceert serie over slavernij (Foto: BuzzE)