Opnieuw uitspraken in Valkenburgse zedenzaak

De rechtbank in Maastricht velt donderdag het oordeel over zes mannen die ervan zijn beschuldigd klant te zijn geweest van een zestienjarige prostituee in Valkenburg. Volgens het Openbaar Ministerie pleegden de verdachten in oktober vorig jaar ontucht met het meisje.

Het OM eiste op 14 juli tegen twee van hen (22 en 25 jaar) onvoorwaardelijke celstraffen van een jaar. De vier andere verdachten (22, 39, 43 en 56 jaar) moeten als het aan het OM ligt een jaar waarvan 4 maanden voorwaardelijk, acht maanden waarvan vier voorwaardelijk en tweemaal vijf maanden waarvan twee voorwaardelijk de cel in.

De advocaten van de verdachten willen vrijspraak, ontslag van rechtsvervolging of hooguit werkstraffen. Ze stellen dat de klanten niet wisten met een minderjarige seks te hebben gehad en daar ook niet op uit te zijn geweest.

Vorige week donderdag veroordeelde de rechtbank al twaalf verdachten in deze Valkenburgse zedenzaak. Tien kregen een dag onvoorwaardelijk cel opgelegd plus taakstraffen van 120 tot 240 uur. Twee anderen kregen zes maanden cel waarvan drie voorwaardelijk en vijf maanden waarvan drie voorwaardelijk.

De rechtbank ging ervan uit dat de verdachten niet bewust naar seks met een minderjarige op zoek waren.

Opnieuw uitspraken in Valkenburgse zedenzaak
Opnieuw uitspraken in Valkenburgse zedenzaak (Foto: ANP)