Mogelijk wrakstukken vermiste vlucht MH370 gevonden

Op het Franse eilandje La Réunion (vlakbij Madagascar) zijn grote wrakstukken van een vliegtuig aangespoeld. De kans bestaat dat deze van de vermiste vlucht MH370 zijn.

Een luchtvaartdeskundige uit Frankrijk gelooft dat er wrakstukken van vlucht MH370 -de vermiste vlucht van Malaysia Airlines- zijn gevonden. 

Xavier Tytelman, een voormalig militair piloot die zich nu heeft gespecialiseerd in vliegtuigveiligheid, kreeg woensdagochtend foto's doorgestuurd van een man die op het strand van La Réunion was. De man stuurde Tytelman een serie foto's waarop de wrakstukken van een vliegtuig te zien waren. Tytelman zei hierop dat het goed mogelijk is dat het hier om de wrakstukken van het vermiste vliegtuig gaat.

"Ik bestudeerde de foto's van de wrakstukken en heb met veel collega's gepraat." zei Tytelman tegen The Telegraph. "En wij denken dat het zeer waarschijnlijk de vleugel van een Boeing 777 -hetzelfde vliegtuig als MH370- is"

De politie van het eilandje onderzoekt de wrakstukken en ze zeggen dat de stukken ongeveer een jaar in het water moeten hebben gelegen, wat ook een overeenkomst is met vlucht MH370.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 van de radar met 239 mensen aan boord. Een zoektocht van maanden leverde niks op.

Op Twitter en luchtvaartfora komt de geruchtenstroom al op gang. Sommigen zien overeenkomsten met de wrakstukken en het ontwerp van het vliegtuig waar vlucht MH370 mee vloog.