Filipe Luís: "Premier League beter georganiseerd"

Met zijn transfer naar Chelsea leek voor Filipe Luís een wens in vervulling te gaan, maar de Braziliaanse verdediger keerde na slechts een jaar weer terug bij zijn oude liefde Atlético Madrid. Toch ziet de Zuid-Amerikaan zijn periode in Engeland niet als een mislukte missie, integendeel.

De international kijkt met veel genoegen terug op zijn tijd in de Premier League. "Het was een mooie ervaring bij Chelsea, ik heb de landstitel gewonnen, maar ik ben blij dat ik weer terug ben. In Engeland is het anders, beter georganiseerd. De stadions zitten voller, het is attractiever en het spel ligt minder stil."

"Ik kreeg de kans om terug te keren naar mijn thuis, naar de plek waar ik mijn beste jaren heb gekend. Ik zou willen dat mijn kinderen in de toekomst ook voor Atlético spelen. Diego Simeone is een ander type trainer dan José Mourinho, maar ze delen een enorme wil om te winnen. Verder zijn ze compleet verschillend."

Terugkeer

Thuiskomen, zo voelt de terugkeer bij Atlético voor Filipe Luís. "Het voelt alsof ik nooit ben vertrokken, alsof ik een paar maanden op vakantie ben geweest. Vrienden zijn vertrokken en er zijn nieuwe spelers, maar het voelt als de dag dat ik vertrok", aldus de linksback in gesprek met AS.