Bizarre rode kaart nekt ploeg Rivaldo

Een bizarre rode kaart heeft dinsdag de nederlaag (3-2) van Mogi Mirim, de ploeg van de 43-jarige Rivaldo, tegen Bragantino ingeleid. Verdediger Paulao kreeg in de eerste helft geel. Na de pauze verscheen hij met een ander rugnummer terug op het veld, waar hij een tweede gele kaart voor kreeg.

Paulao startte het duel als nummer vier in de defensie, maar verscheen na rust met nummer drie én de naam van ploeggenoot Fabio Sanches op zijn rug op het veld. Of hij per ongeluk het verkeerde shirt had aangetrokken, of de arbiter om de tuin wilde leiden, is niet bekend. Met tien man verloor Mogi Mirim het duel vervolgens, door een treffer diep in blessuretijd.


Beelden van de rode kaart van Paulao (Bron: YouTube)

Rivaldo is sinds 2008 directeur van Mogi Mirim, maar besloot ook weer te gaan voetballen om zijn club voor degradatie uit de Serie B (tweede niveau) te behoeden. Een maand geleden maakte de wereldvoetballer van het jaar 1999 zijn rentree, waarna Mogi Mirim vier wedstrijden op rij niet verloor. Desondanks staat de club nog steeds onder de streep, op de achttiende plek.

Bizarre rode kaart nekt ploeg Rivaldo
Bizarre rode kaart nekt ploeg Rivaldo (Foto: ANP)