Doctor Who opnieuw in de bioscoop te zien

Amerikaanse fans van Doctor Who hebben voorafgaand aan het nieuwe seizoen de gelegenheid om de finale van het vorige seizoen nog eens in de bioscoop te bekijken. Dat maakte BBC Worldwide vandaag bekend.

De internationale distributeur voor de eigen shows van de BBC organiseert voor de derde keer een bioscoopvertoning van de tv-serie, en doet dit opnieuw in 3D. Het gaat om de afleveringen Dark Water en Death in Heaven, waarmee het achtste seizoen vorig jaar werd afgesloten. Bezoekers van de voorstellingen krijgen ook als eerste een prequel voor seizoen negen te zien: een mini-aflevering getiteld The Doctor’s Meditation. Daar bovenop wordt een interview vertoond met hoofdrolspelers Peter Capaldi en Jenna Coleman.

De vorige gelegenheden voor bioscoopvertoningen van de tv-serie waren in 2013 en vorig jaar; eerst voor de speciale 50th anniversary aflevering The Day of the Doctor, en daarna voor de opening van het achtste seizoen, wat de eerste aflevering van Peter Capaldi als de Doctor was.

De voorstellingen worden gehouden op 15 en 16 september in 700 bioscopen in de Verenigde Staten. Onduidelijk is of BBC Worldwide van plan is om ook in het Verenigd Koninkrijk of Europa vertoningen te gaan organiseren. Er is in ieder geval niet veel ruimte om de data te spreiden: de première van seizoen 9 is op 19 september.

Doctor Who: Peter Capaldi
Peter Capaldi als de Doctor