Richard Linklater in gesprek voor The Rosie Project

Na het succes van het coming-of-age-epos Boyhood staat er misschien wel een volgende klus klaar voor Richard Linklater. Hij zou in gesprek zijn om The Rosie Project te gaan regisseren. Dit meldt Entertainment Weekly.

Het script van film, die gebaseerd is op het razendpopulaire boek van Graeme Simsion, wordt geschreven door Michael H. Weber and Scott Neustadter en is al zo goed als klaar. Dat duo werd bekend door (500) Days of Summer en het nog uit te komen Paper Towns. Het boek vertelt over een ietwat a-sociale professor, gespecialiseerd in genetica, die een enquête ontwikkelt waardoor de ideale partner gevonden kan worden. Hij wordt vervolgens verliefd op Rosie, die (uiteraard) totaal niet voldoet aan de criteria op zijn lijstje.

De rol van Rosie zou al weggelegd zijn voor Jennifer Lawrence, echter, dit is nog niet bevestigd. Ook voor de rol van de genetica professor is nog geen geschikte acteur gevonden. De film heeft nog geen releasedatum, maar zal waarschijnlijk begin 2018 in de bioscopen te zien zijn. 

Richard Linklater in gesprek voor The Rosie Project (Foto: The Oregonian)Richard Linklater in gesprek voor The Rosie Project (Foto: The Oregonian)