Waterpolosters verslaan ook Griekenland

De Nederlandse waterpolosters hebben dinsdag ook de tweede wedstrijd op de WK gewonnen. Oranje was in het Russische Kazan te sterk voor Griekenland: 10-9 (2-3, 2-2, 5-2 en 1-2).

De formatie van bondscoach Arno Havenga beleefde een moeizame start. Griekenland nam een voorsprong van 3-1 en 5-3 en leidde halverwege met 5-4. Nederland legde in de derde periode de basis voor de overwinning (5-2). Doelvrouw Laura Aarts stopte in de slotfase bij een stand van 10-9 een strafworp. Sabrina van der Sloot scoorde viermaal voor Nederland. Yasemin Smit tekende voor drie treffers. Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis en Lieke Klaassen troffen eenmaal doel

Het duel met Griekenland was de eerste serieuze test voor de Nederlandse waterpolosters op de WK, na het opwarmertje van zaterdag tegen Zuid-Afrika (22-1). Nederland strijdt donderdag tegen Australië om de groepswinst. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie van de groep spelen verder in een tussenronde.