Dragon Quest XI aangekondigd voor PlayStation 4, Nintendo 3DS en Nintendo NX

Zojuist is tijdens een live event van Square-Enix Dragon Quest XI aangekondigd voor PlayStation 4 en Nintendo 3DS. De game krijgt de subtitel In Search of the Departed Time.

De producer van de game is Saito Yosuke. De livestream is nog bezig, dus meer informatie volgt. 

Update: de verhaallijn van beide games is hetzelfde. De PlayStation 4-versie draait op de Unreal Engine 4 en Square-Enix probeert de kracht van de PlayStation 4 volledig te benutten. Op het moment wordt gameplay getoond, wanneer deze beschikbaar is, is deze uiteraard hier te bekijken.

Gameplay van de 3DS-versie toont de wereld in volledig 3D op het bovenste scherm, maar gebruikt de ouderwetse graphics op het onderste scherm. Of dit ook daadwerkelijk de gameplay beïnvloedt is niet duidelijk. Het battle system van de 3DS-versie volgt ouderwetse turn-based battles.

Aan het einde nog een kleine (grote) verrassing: Dragon Quest X en XI zijn ook in de maak voor Nintendo NX, de nieuwste console van Nintendo waar nog vrijwel niets over bekend is. 

Update 12:57: verschillende websites, waaronder gematsu, melden nu dat de NX-versie 'under consideration' is. Het lijkt dus nog niet definitief te zijn, al kan het ook zijn dat ze simpelweg niet meer mogen zeggen, aangezien Nintendo de console nog officieel moet tonen. We wachten geduldig af.

Dragon Quest XI logo

Dragon Quest XI gameplay 1

Dragon Quest XI Gameplay 2

Dragon Quest XI 3DS-versie