Poels wint Daags na de Tour in Boxmeer

Wout Poels heeft het eerste Nederlandse criterium na de Tour de France op zijn naam geschreven. De 27-jarige ploeggenoot van Tourwinnaar Chris Froome was maandag in Boxmeer de beste in Daags na de Tour. Poels klopte in de sprint zijn medevluchter Robert Gesink, die zondag in Parijs als zesde eindigde in het klassement van de Franse wielerronde.

Poels en Gesink gingen twee ronden voor het einde in de aanval, nadat een poging van Lars Boom om weg te blijven was mislukt. In de sprint was de belangrijke knecht van Froome te sterk voor de kopman van LottoNL-Jumbo. Poels volgde Boom op als winnaar van Daags na de Tour.

De Limburger was maandag vanuit Parijs met zijn ploeggenoten eerst naar Londen gevlogen voor een huldiging op het hoofdkantoor van sponsor Sky. Poels pakte daarna het vliegtuig naar Düsseldorf, waarna hij met de auto via zijn woonplaats Blitterswijck naar Boxmeer reed. Hij nam het daar op tegen onder anderen Gesink, Boom, Bauke Mollema, Steven Kruijswijk, Koen de Kort, Simon Geschke en Daniel Teklehaimanot.

In de Tour de France lukte het steeds net niet, maar in het eerste criterium na de Franse wielerronde kon Peter Sagan eindelijk juichen. De Slowaakse winnaar van het puntenklassement schreef in België het zogeheten 'natourcriterium' van Aalst op zijn naam. Sagan verwees Chris Froome, de winnaar van de Ronde van Frankrijk, naar de tweede plaats. Belgisch kampioen Preben Van Hecke kwam in Aalst als derde over de streep.

Sagan (25) eindigde in de Tour in maar liefst vijf ritten als tweede. Het leverde de Slowaakse alleskunner wel de groene trui op. In Aalst verwees hij Tourwinnaar Froome in een rechtstreeks gevecht naar de tweede plaats. Sagan won zonder al te veel moeite het sprintje om de winst met de man in de gele trui.

Poels wint Daags na de Tour in Boxmeer
Poels wint Daags na de Tour in Boxmeer (Foto: ANP)