Younes haakt af bij Ajax voor duel met Rapid

Trainer Frank de Boer van Ajax heeft maandag toch nog een tegenvaller moeten incasseren in de aanloop naar het duel met Rapid Wien in de derde voorronde van de Champions League. Aanwinst Amin Younes haakte aan het eind van de training af met een bovenbeenblessure en gaat niet mee naar Wenen.

Eerder dacht De Boer nog met een fitte selectie naar Oostenrijk te kunnen reizen. Ook Viktor Fischer, van wie het twijfelachtig was of hij op tijd fit zou zijn, gaat mee. De Deen ontbrak vorige week nog in het oefenduel met Saint-Étienne. Door het wegvallen van Younes, die overkwam van Borussia Mönchengladbach, gaat Ajax met achttien man naar Oostenrijk.

Lucas Andersen zit niet bij de selectie. Deze Deen was al gepasseerd en is ook niet alsnog opgenomen nu Younes is afgehaakt. Mike van der Hoorn blijft ook thuis, hij is geschorst. Van der Hoorn kreeg vorig seizoen in de thuiswedstrijd in de Europa League tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk rood. Die kaart kreeg de verdediger in dat duel na het laatste fluitsignaal, toen hij het aan de stok kreeg met doelman Denis Bojko.

De Schotse scheidsrechter William Collum heeft woensdagavond de leiding in handen bij het duel tussen Rapid Wien en Ajax in de derde voorronde van de Champions League. Dat maakte de Europese voetbalbond UEFA maandag bekend. De 36-jarige Schot floot vorig seizoen het uitduel van Ajax met FC Barcelona in de Champions League. De Amsterdammers gingen toen met 3-1 onderuit.

Ajax speelt woensdag in het Ernst Happel Stadion de eerste wedstrijd van het tweeluik met Rapid. Een week later is in Amsterdam de return. De winnaar plaatst zich voor de play-offs voor de groepsfase van de Champions League.

Younes haakt af bij Ajax voor duel met Rapid
Younes haakt af bij Ajax voor duel met Rapid (Foto: ANP)