Feyenoord legt Van der Heijden vast

Centrale verdediger Jan-Arie van der Heijden heeft maandag zijn handtekening gezet onder een driejarig contract bij Feyenoord. De club uit Rotterdam heeft dat gemeld.

De 27-jarige voetballer komt transfervrij van Vitesse waar hij afgelopen vier seizoenen speelde. Hij kon ook rekenen op belangstelling van diverse clubs uit het buitenland.

Van der Heijden legde maandag uit dat Feyenoord al een tijd geleden interesse toonde maar dat hij eerst om zich heen wilde kijken. "Ik had in mijn hoofd dat ik naar het buitenland wilde, maar als Feyenoord zich meldt, ga je automatisch twijfelen. Uiteindelijk heb ik alle opties bekeken en na gesprekken met bijvoorbeeld trainer Giovanni van Bronckhorst heb ik echt het gevoel gekregen dat Feyenoord de juiste stap in mijn carrière zou zijn."

Topfit

De verdediger vertelde dat hij zijn conditie de afgelopen periode op peil heeft gehouden met een personal trainer. "Ik voel me topfit. Ik heb heel veel zin om weer op het veld te staan."

Van der Heijden debuteerde in 2007 in het betaald voetbal bij Ajax. "Hij speelt al jaren op het hoogste niveau in Nederland en is met zijn 27 jaar in de kracht van zijn carrière. Hij kan de concurrentie aangaan en heeft bovendien de leeftijd en de ervaring om ook andere spelers verder te helpen", reageerde technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord maandag.

Feyenoord legt Van der Heijden vast
Feyenoord legt Van der Heijden vast (Foto: ANP)