DOOM-feiten en beeldmateriaal

QuakeCon 2015 zit er weer op en naast het nodige Fallout-nieuws was de andere grote naam natuurlijk DOOM. Er zijn enkele details bekendgemaakt over de bèta, uitleg van features en een rits nieuwe screenshots.

DOOM zal draaien op een resolutie van 1080p bij 60fps. Deze belofte werd gemaakt tijdens QuakeCon, met als reden dat dat het kan bijdragen aan een vloeiendere gameplay. Dit is niet geheel onbelangrijk als je kijkt naar de kernprincipes die id Software wil uitstralen met de nieuwe DOOM, namelijk "badass demons, big effing guns, and moving really fast".

Bethesda-baas Pete Hines heeft tegen Gamespot gezegd dat DOOM moet gaan concurreren met de monopolisten in de shooterwereld, zoals Call of Duty, Battlefield en Halo. "Id heeft al in tien jaar geen game gemaakt binnen het genre; we doen niet mee. Vraag een 16jarige wat zijn favoriete shooter is en hij zal CoD of BF zeggen. Derhalve moeten we bewijzen dat we nog steeds relevant zijn in het shooter-universum om weer mee te kunnen doen in de race", aldus Hines.

Tijdens QuakeCon was de pre-alpha multiplayer van DOOM speelbaar voor enkele geluksvogels. Tevens is bekendgemaakt dat mensen die Wolfenstein: The Old Blood hadden ge-preorderd, toegang krijgen tot de multiplayer-alpha van DOOM. Het is in ieder geval duidelijk geworden dat de game focust op snelle combat. Bekijk hieronder de nieuwe screenshots. DOOM komt in Q1 of Q2 van 2016 uit voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.