Eigenwijze wegloopster Lisa Tuk (13) uit bus geplukt door politie

De 13-jarige Lisa Tuk is in goede gezondheid gevonden in een bus op weg naar Rotterdam. Dat heeft de politie maandag via Twitter laten weten.

De eigenwijze wegloopster uit Spijkenisse was sinds woensdag vermist. De politie, familie en vrienden zetten een grote zoektocht op. Ze was voor het laatst gezien op een een bungalowpark in het Gelderse Nieuw-Milligen, waar ze met familieleden verbleef.

Ook startte de familie een grote campagne op social-media en had de vader een privédetective ingehuurd. Op de Facebookgroep die was opgericht bood iemand zelfs aan duizend euro te geven voor de gouden tip.

Volgens haar vader had een onbekende jongen zijn dochter benaderd via Facebook. Ze zou bovendien door diverse mensen en op meerdere plaatsen in het land zijn herkend. Volgens de politie paste haar verdwijning niet bij het gedrag en karakter van Lisa. Er waren daarom grote zorgen over haar vermissing.

De politie laat weten eens goed met haar in gesprek te gaan. In de loop van de dag komt er meer informatie naar buiten over wat de plannen van het meisje nou daadwerkelijk waren.

Update 14:54 uur
De politie heeft een arrestatie verricht in de zaak van het vermiste meisje Lisa Tuk. Het gaat om een 41-jarige man uit het Zuid-Hollandse Koudekerk aan den Rijn. De 41-jarige man wordt verdacht van onttrekking aan het bevoegd gezag, terwijl Lisa woensdagnacht vrijwillig was vertrokken. Mogelijk heeft de man haar dus op enig moment vastgehouden.

Lisa ontkende Lisa te zijn tegen de politie
Op de website van de Telegraaf staat een interview met een ooggetuige. De man zag hoe Lisa uit de bus werd gehaald. Een agent vroeg aan het meisje "Ben je Lisa?", waarop het meisje ontkennend antwoorde. Even later gaf ze toch toe. "Ze zag eruit alsof ze net uit bed kwam." "Ook oogde ze in zichzelf gekeerd", aldus de ooggetuige.

Vermiste Lisa Tuk terecht
Vermiste Lisa Tuk terecht (Foto: ANP)