Duitse steden azen op Tourstart 2017

De Tour de France in 2017 start mogelijk in Duitsland. Dat liet Tourbaas Christian Prudhomme zondag weten. "Een Tourstart in Duitsland zit eraan te komen", liet Prudhomme doorschemeren. "Maar er zijn meerdere aanvragen, ook uit andere landen."

De liefde tussen de Tour en Duitsland was lange tijd behoorlijk bekoeld door de vele dopingschandalen, maar is na de Duitse successen in de recente jaren weer aangewakkerd. Nadat de Duitse renners hebben gezworen dat ze schoon fietsen, besloot de Duitse tv dit jaar voor het eerst sinds jaren weer live uit te zenden.

In navolging van de Duitse tv hebben verschillende Duitse steden de Tour ook weer omarmd. Zo waren vertegenwoordigers van Düsseldorf, Münster en Mannheim in de afgelopen week in de Tour. "Ze waren op verkenning, wilden de ervaring van binnenuit beleven", aldus Prudhomme. "En natuurlijk ook kennis maken met alle logistiek en organisatie achter zo'n Tour. Ze hebben niet alleen interesse in een Grand Départ, maar ook voor het organiseren van etappes."

Duitse steden azen op Tourstart 2017
Duitse steden azen op Tourstart 2017 (Foto: ANP)