Bazen verslaan met je charisma in Deus Ex: Mankind Divided

In de aankomende Deus Ex-game Mankind Divided kun je gesprekken voeren met de vijand gedurende de bossfights en eventuele confrontaties zodoende uit de weg gaan. Dat maakte narrative director Mary DeMarle bekend in de laatste uitgave van XBM, het officiële tijdschrift van Xbox.

Hoewel Deus Ex: Human Revolution ontzettend goed ontvangen werd, was er nog wel aardig wat kritiek op de bossfights, vanwege de geforceerde actie. Eidos had eerder al aangegeven 'te hebben geleerd' van de oppervlakkige eindbaasgevechten, maar nu hebben we dus de bevestiging dat je geheel in eigen stijl de confrontatie aan (of juist uit de weg) kunt gaan.

DeMarle: "Je kunt [boss]situaties benaderen met stealth, in gevecht of je kunt de dialoog aangaan om de situatie op geheel andere wijze te tackelen. Je kunt ook beslissen of je het op dodelijke of niet-dodelijke wijze volbrengt. In Human Revolution stierven de eindbazen altijd, vanwege de cutscenes. Dat was een designkeuze. Dat gaan we nu anders aanpakken en wat je keuze ook is, je zal de gevolgen van je keuze moeten dragen voor de resterende verhaallijn!".

Deus Ex: Mankind Divided komt in de tweede helft van 2016 uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.