Immigratiedienst bekogeld in Londen

In het oosten van Londen was het van de week weer enorm gezellig. Busjes van de immigratiedienst zijn moedwillig beschadigd en medewerkers werden bekogeld met eieren.

Terwijl beambten van de immigratiedienst een inval deden in een winkel om drie illegale mensen uit Bangladesh op te pakken, werden buiten de banden van hun busjes lek gestoken. Ook vonden de jonge daders - waarschijnlijk afkomstig uit de moslimgemeenschap - het nodig om de carrosserie te beschadigen en de kleppen uit de busjes te stelen.

Toen de medewerkers buiten kwamen werden ze op de koop toe ook nog eens bekogeld met eieren, die vanuit diverse appartementen werden gesmeten. De lokale garage weigerde de ambtenaren te helpen en dus moest er een sleepdienst besteld worden om de auto's weer terug in de beschaafde wereld te krijgen.

De zogenaamde leiders van de gemeenschap (de helft van de bewoners van Shadwell is moslim) hebben officieel hun afkeuring uitgesproken, maar de sociale media laat een heel ander geluid horen: men vindt het geweldig.

Ene Jenny Hussain: ”lol! Ik heb ervan gehoord. Ze hebben diverse mensen hier om banden gevraagd, maar niemand wilde ze helpen.”

”De politie (blijkbaar ziet men niet het verschil tussen de immigratiedienst en de politiemacht) verdient dit”, vertelt een winkelier. ”Ze vallen ons altijd lastig.”

Er is nog niemand gearresteerd en de kwestie wordt onderzocht door Scotland Yard. Afgelopen week riep premier Cameron overigens de moslimgemeenschap op om radicale ideeën actief te bestrijden.

Indonesische moslims intoleranter (ANP)