Waterpolosters beginnen WK met monsterzege

De Nederlandse waterpolovrouwen zijn uitstekend begonnen aan het WK waterpolo in het Russische Kazan. De ploeg, onder leiding van Arno Havenga, versloeg Zuid-Afrika met 22-1.

Nederland begon de wedstrijd uitstekend door na een kwart al op een 6-1 voorsprong te komen. De Zuid-Afrikaanse dames hadden in het tweede kwart ook niks tegen de Nederlandse vrouwen in te brengen waardoor de ruststand 11-1 was. In het derde kwart begon Nederland aanvallend wat slordiger te spelen: Verschillende kansen werden voor het doel verprutst. Nederland liep echter wel uit naar een voorsprong van 14-1. In het laatste kwart pakte Nederland de draad van de eerste helft weer op en liep makkelijk uit naar 22-1. Lieke Klaassen was de topscorer van de wedstrijd door zes goals te maken, Ruby Versfeld was de enige scoorder aan de kant van de Zuid-Afrikaansen.

Dinsdagochtend staat voor de oranjedames om 8:30 de wedstrijd tegen Griekenland te wachten, donderdag spelen ze tegen Australië. De winnaar van de poule plaatst zich rechtstreeks voor de kwartfinales. De nummers twee en drie staat een play-off wedstrijd te wachten.

Waterpolosters beginnen WK met monsterzege (Foto: ANP)