Vrouwelijke gamepersonages krijgen 'realisme-makeover'

Iconische vrouwelijke gamepersonages hebben van eetstoornisgroep Bulimia.com een makeover gekregen om ze realistischer (lees: Amerikaanser) te laten ogen. Hiermee wil de groep benadrukken dat het portretteren van perfecte vrouwenlichamen gevaarlijk kan zijn.

De personages, waaronder Tomb Raiders Lara Croft en Microsofts Cortana, zijn door de Photoshop-molen gehaald door de actiegroep, om aandacht te vragen voor mensen die worstelen met hun lichaam. Een woordvoerder van de groep: "Als videogamemakers zo trots zijn op hun vaardigheden om steeds betere graphics te maken, mogen ze vrouwen wel eens wat daadwerkelijk realistischer tonen. Jonge vrouwelijke gamers zouden een vertekend beeld kunnen ontwikkelen van hoe vrouwen eruit horen te zien". 

De groep benadrukt dat het hen erom gaat dat de sociale druk op vrouwen om het perfecte lichaam te verkrijgen zou worden versterkt door (perfecte) vrouwelijke videogamepersonages. Hieronder enkele voorbeelden van vervolslankte gamechicks. Zou je ze nog steeds geven?