[eSports] Eindresultaten Europese LCS

Fnatic heeft het reguliere seizoen van de Europese LCS (League of Legends Championship Series) afgesloten zonder ook maar een game te verliezen. Door in de laatste week te winnen van zowel Sk Gaming als Unicorns of Love sluit Fnatic het seizoen af met achttien winstpartijen en nul verliezen.

Al maandenlang wordt Fnatic gezien als de hoop van Europa voor de wereldkampioenschappen en het team lijkt de verwachtingen ook waar te maken. Het team, met Nederlander Febiven in de gelederen, wordt als kanshebber gezien voor het winnen van het wereldkampioenschap in oktober die in Europa wordt gehouden. Kenners noemen dit Fnatic al 'het beste team wat ooit in de Europese of Amerikaanse LCS heeft gespeeld.'

Fnatic hield het record voor langste zegereeks in de LCS al. Het vorige record stond op naam van Cloud9 dat in de Amerikaanse LCS elf keer achter elkaar won, dit record werd vier weken geleden dus al verbroken. De volgende missie voor Fnatic is het winnen van de Europese play-offs. De play-offs bepalen wie de officiële kampioen van Europa wordt en welke teams naar het wereldkampioenschap gaan. In deze play-offs stroomt Fnatic vanwege de eerste plek in de halve finale in. Roccat en Unicorns of Love gaan onderling uitmaken wie de andere finalist wordt.

Aan de andere kant van het toernooi staan H2K en Giants Gaming. De winnaar van deze ontmoeting zal doorgaan naar de andere halve finale en tegen Origen spelen. Origen is tijdens het reguliere seizoen tweede geworden en zal daarom in de halve finale instromen. 

Achter Giants Gaming heeft team Elements, het beste team van Europa vorig jaar, zich veilig gespeeld. Zij hebben evenveel overwinningen als Gambit Gaming, namelijk zeven, maar het onderlinge resultaat is in het voordeel van Elements. Gambit Gaming mag zich daarom gaan opmaken voor het spelen van play offs om niet te degraderen, datzelfde geldt ook voor Sk Gaming. Beide teams zullen gaan spelen tegen teams uit de Challenger Series, de divisie onder de LCS. Copenhagen Wolves zien we volgend jaar niet terug, ondanks dat zij in de laatste drie wedstrijden twee keer hebben gewonnen, degraderen zij uit de LCS.

Fnatic
Fnatic