Dennis Rodman steunt kandidatuur Trump

In de Verenigde Staten heeft de Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump er een nieuwe steunbetuiging bij: niemand minder dan oud-basketballer Dennis Rodman heeft gezegd dat hij Trump graag als president ziet.

De voormalig topbasketballer plaatste zijn steunbetuiging vrijdag op Twitter. De steenrijke zakenmagnaat Trump is één van de tot dusver zestien mensen die namens de Republikeinse partij de presidentskandidaat wil zijn. Trump, die met opzienbarende en beledigende uitspraken het nieuws haalt, voert de peilingen ruimschoots aan.

Rodman zegt in zijn tweet dat hij al jaren bevriend is met Trump. 'We hebben niet de zoveelste politicus nodig, maar een zakenman zoals Trump', twitterde Rodman. Trump plaatste een kleine twee uur later een bedankje.

De nu 54-jarige Rodman bleef na zijn succesvolle sportcarrière bekend als presentator, acteur en controversiële mediapersoonlijkheid. In februari 2013 baarde hij wereldwijd opzien door zijn bezoek aan Kim Jung-un, de dictator van Noord-Korea. Rodman heeft herhaaldelijk gezegd dat hij Kim Jung-un als een vriend voor het leven beschouwt. Trump prees Rodman destijds om zijn trip naar het stalinistische land.