Promovendus STVV opent Belgische competitie met stuntje op Club Brugge

STVV heeft vrijdagavond de Belgische competitie geopend met een stunt voor eigen publiek. De gepromoveerde ploeg versloeg bekerwinnaar Club Brugge met 2-1, na een achterstand van 0-1 bij de rust.

Met Nederlanders Ruud Vormer en Stefano Denswil ging Club Brugge aanvankelijk voortvarend van start. De gasten kwamen in de 28ste minuut op voorsprong voor een treffer van Tom De Sutter.  STVV speelde onbevangen en dat werd in de 57ste minuut beloond. Faycal Rherras bezorgde doelman Sébastian Bruzzese, de vervanger van de naar Valencia vertrokken Mathew Ryan, grote problemen met een afstandsschot, waarna Ruben Fernandes de promovendus in de rebound op 1-1 bracht.

Het doelpunt gaf de club Sint-Truiden vertrouwen en in de 74e minuut leverde dat een tweede treffer op. Edmilson Junior knalde zijn ploeg met een hard afstandsschot op een 2-1 voorsprong. Even later moest de maker van de winnende treffer met twee keer geel het veld verlaten, de tien van STVV wisten de voorsprong met hangen en wurgen over de streep te trekken.

Zondag opent regerend kampioen AA Gent het seizoen met een uitwedstrijd tegen Westerlo. Anderlecht speelt dan thuis tegen Waasland-Beveren.