Taylor en Wade naar halve finales World Matchplay

Darters James Wade en Phil Taylor staan in de halve finale van de World Matchplay in Blackpool. Wade won van Mensur Suljovic en Taylor rekende af met Dave Chisnall. 

De eerste kwartfinale van de avond ging tussen Wade en Suljovic. Op 3-3 kon Wade 108 uitgooien om een break te plaatsen en vervolgens deze voorsprong langzaam uit te bouwen. Het werd 11-5 en 12-6, waarna Suljovic plots de achtervolging ging inzetten. De Oostenrijker kwam terug tot 13-11. Hij kreeg zelfs mogelijkheden om op 13-12 te komen, maar miste dubbel 14 om 94 uit te gooien. Wade profiteerde direct en gooide 74 wel uit. Suljovic was gezien en Wade trok de partij met 16-11 naar zich toe. 

De wedstrijd tussen Taylor en CHisnall was van hoog niveau. The Power gooide op 3-2 120 uit en voorsprong van twee legs te pakken. Chisnall kon met een 121-finish nog op 5-3 komen, maar zag Taylor daarna alleen maar uitlopen. Op 8-3 pakte Chizzy nog een leg, maar daarna wist Taylor uit te lopen naar 14-4. 

Chisnall deed nog wat terug, maar verloor uiteindelijk met 16-8. Taylor won zijn 38e partij op een rij in Blackpool. Met bijna 103 gemiddeld en negen 180'ers kan Chisnall best tevreden zijn, maar op Taylor stond vanavond geen maat. 

Wade en Taylor spelen zaterdag tegen elkaar in de halve finale. De andere halve finale gaat tussen Michael van Gerwen en Peter Wright.