Bolt laat eindelijk goede vorm zien

Usain Bolt heeft tijdens de Diamond League in Londen eindelijk weer eens echt goede vorm laten zien. De Jamaicaanse topsprinter snelde in de series van de 100 meter naar de winst in 9,87 seconden, waarmee de regereld wereldkampioen dit seizoen gedeeld zesde staat op de wereldranglijst.

Over de vorm van Bolt zijn het hele jaar al vragen, doordat hij - naar eigen zeggen vanwege blessures - amper in actie is gekomen. Op de 100 meter liep hij tot dusver alleen een wedstrijd op het strand in Rio de Janeiro, waar hij won in 10,12 seconden. In Londen leek hij moeizaam weg te komen, maar ogenschijnlijk simpel zette hij toch een toptijd neer terwijl er een stevige wind van 1,2 meter per seconden tegen stond. Michael Rodgers uit de VS werd tweede in 9,92, voor Kim Collins uit Saint Kitts & Nevis (10,02). De eerste serie werd in 10,02 gewonnen door Bolt's landgenoot Kemar Bailey-Cole.

Update 22.37 uur

Ook in de finale kwam Bolt tot 9,87 seconden, maar het leek wel moeizamer te gaan dan in de series. Ondanks een zeer matige start wist hij Rodgers in de laatste meters nog te passeren. De Amerikaan werd tweede in 9,90, terwijl ook Bailey-Cole (9,92), Chijindu Ujah uit Groot-Brittannië (9,96) en de Fransman Jimmy Vicaut (9,98) onder de tien seconden doken.