Renault dicht bij besluit over toekomst in F1

De toekomst van Renault in de Formule 1 lijkt dit weekend in Hongarije duidelijk te kunnen gaan worden. Momenteel is het Franse bedrijf aan Red Bull Racing en Toro Rosso verbonden als motorenleverancier, maar duidelijk is dat de huidige positie niet te handhaven is.

Renault kreeg de afgelopen maanden veel kritiek over zich heen en dit zal meewegen in het besluit om te blijven of eruit te stappen. De Fransen willen als ze blijven meer zichtbaar zijn en zijn in gesprek met Lotus over het terugkopen van de F1-renstal die ze in het verleden jarenlang in handen hebben gehad.

Mocht Renault er met de aandeelhouders van Lotus uitkomen dan is het nog niet gezegd dat Renault-baas Carlos Ghosn het groene licht zal gaan geven. Het bedrijf wil in ruil voor meer zichtbaarheid meedelen in de pot met gelden die verdeeld worden op basis van historische deelname. Onder meer McLaren en Red Bull Racing krijgen zo een deel van hun inkomsten. De livery van de auto's zou geel en zwart moeten gaan worden.

De plannen worden in de komende weken aan Ghosn voorgelegd, waarna hij voor het eind van het jaar een besluit zal gaan nemen.