'Duitsers zijn nazi's en het is maar goed dat ze uitsterven'

Gregor Grysi, prominent lid van de op twee na grootste politieke partij in Duitsland windt er geen doekjes om: autochtone Duitsers zijn nazi's en het is maar goed dat ze uitsterven. Deze en andere opmerkelijke uitspraken van een voormalige Stasi-medewerker (hoewel dat nooit bewezen mocht worden) zijn vastgelegd op een filmpje en is een hit op YouTube.

"Vanwege onze geschiedenis tussen 1933 en 1945 is Duitsland verplicht om de deur wagenwijd voor asielzoekers open te zetten", zo redeneert een van de gezichten van de Linkspartei. Ook het zeer Katholieke Polen zou veel meer 'vluchtelingen' toe moeten laten.

Voorts wijst de man die ooit waarnemend burgemeester van Berlijn was erop dat er jaarlijks meer Duitsers sterven dan er geboren worden. Grysi vindt dat goed nieuws en denkt dat dit komt doordat nazi's niet echt goed zijn in het produceren van nageslacht. Nee, dit is geen satire, dit zegt de man echt. Om die reden alleen al zouden er meer asielzoekers opgenomen moeten worden: om de hoeveelheid bevolking op peil te houden.

Het is een vrij oud filmpje, want de man heeft het over een protest dat begin vorige maand gehouden zou zijn. Eerder noemde Grysi de Islamitsche Staat al een product van de Verenigde Staten.

 

 


Dood moeten ze! Allemaal!