Suljovic stunt met zege op Anderson in World Matchplay

In Blackpool werden de vier resterende partijen gespeeld in de tweede ronde van de World Matchplay. Titelverdediger Phil Taylor verscheen aan de oche, maar ook James Wade en wereldkampioen Gary Anderson moesten aantreden. 

Dave Chisnall 13-11 Keegan Brown

Een spannende wedstrijd tussen Chisnall en Brown. Chizzy kwam een break voor, maar Brown repareerde dat en liep uit naar 5-8. Chisnall wist echter daarna vijf legs op een rij te pakken, waarna jeugdwereldkampioen Brown dat verschil niet meer kon goedmaken. Chisnall won met 13-11. 

James Wade 13-8 Brendan Dolan

Wade had geen enkele moeite met Dolan. Hij nam een 3-0 voorsprong en dat verschil op 6-3 uitbouwen naar vijf legs verschil. Wade knalde er in de slotfase nog finishes van 105 en 150 uit om de kwartfinale te halen. Hij won met 13-8. 

Phil Taylor 13-6 Andy Hamilton

Taylor kwam 6-2 voor, maar bij The Power raakte plots niets meer. Op 6-5 had Taylor vier pijlen op de voorsprong te behouden, maar faalde. Hamilton raakte de dubbel wel en kwam op 6-6. Bij Taylor leek de machine plots weer te draaien, brak The Hammer twee keer en ging met een 9-6 voorsprong de derde pauze in. 

Taylor pakte vervolgens de resterende legs die hij nodig had om de partij te winnen. Het werd 13-6 en Taylor staat voor de twintigste keer in 22 deelnames in de kwartfinale van de World Matchplay en zijn 37e zege op een rij dit toernooi. 

Gary Anderson v Mensur Suljovic

Suljovic stunt met het uitschakelen van Anderson. Op 0-0 en 2-2 wist de Oostenrijker Anderson te breaken, maar de wereldkampioen zette die break daarna direct recht. Met een 104-finish op 4-5 nam Suljovic een voorsprong die hij niet meer weg zou geven. Hij won met 13-9.