Uitslagen tweede voorronde Champions League 22/07/2015

Acht wedstrijden in de tweede voorronde van de Champions League. Dinsdag werden er al negen retursn gespeeld. De winnende ploegen zijn nog vier wedstrijden verwijderd van het hoofdtoernooi van het miljoenenbal.

De Slowaakse voetbalclub AS Trencin, eigendom van de Nederlandse oud-voetballer Tscheu La Ling, is er woensdagavond niet in geslaagd de derde voorronde van de Champions League te bereiken. De Slowaakse kampioen won met Ryan Koolwijk en de Curaçaose international Gino van Kessel in de gelederen in Boekarest weliswaar met 3-2 van Steaua maar dat was onvoldoende om de 2-0 thuisnederlaag van vorige week te compenseren.

Bij Steaua speelde de Nederlander Nicandro Breeveld (voorheen Telstar) negentig minuten mee. Boekarest moet het in de derde voorronde van het kampioenenbal opnemen tegen Partizan Belgrado.

Celtic heeft de eerste hindernis genomen van een lange weg richting de groepsfase van de Champions League. De kampioen van Schotland won woensdagavond ook de uitwedstrijd tegen het IJslandse Stjarnan (1-4).

Ólafur Karl Finsen zette de thuisploeg nog wel op voorsprong. Daarna troffen Nir Biton, Charles Mulgrew, Leigh Griffiths en Stefan Johansen doel voor Celtic in Stjörnuvöllur. De Schotten zegevierden vorige week voor eigen publiek al met 2-0.

Virgil van Dijk en Nadir Çiftçi hadden een basisplaats bij Celtic, dat in de derde ronde op Qarabag FK uit Azerbeidzjan stuit.

Uitslagen tweede voorronde Champions League - returns - 22/07/2015

Thuis Uit Uitslag Agg.
FK Astana (Kaz) NK Maribor (Slo) 3-1 3-2
CS Fola Esch (Lux) Dinamo Zagreb (Kro) 0-3 1-4
Steaua Boekarest (Roe) AS Trencín (Slw) 2-3 4-3
Videoton FC (Hon) The New Saints (Wal) 1-1* 2-1
Dundalk (Ier) BATE Borisov (WRu) 0-0 1-2 
Lech Poznan (Pol) FK Sarajevo (Bos) 1-0 3-0 
FK Rudar Pljevlja (Mne) Qarabag Agdam (Aze) 0-1 0-1 
Stjarnan FC (IJs) Celtic (Sco) 1-4 1-6 

* na verlenging