Gilbert wint bij terugkeer in het peloton

De Belgische wielrenner Philippe Gilbert heeft zijn terugkeer in het peloton woensdag meteen opgeluisterd met een zege. De 33-jarige coureur van BMC won de Waalse Grand Prix Cerami.

Gilbert zat bij de achtervolgers van een kopgroep die kort voor de finish werd ingelopen. Hij won de sprint voor de jonge Nederlander Danny van Poppel.

Gilbert kwam zwaar ten val in de Waalse Pijl en bezeerde zijn knie. Hij stopte niet met koersen en won zelfs nog twee etappes in de Ronde van Italië. De pijn bleef en in de Ronde van Zwitserland gaf hij op en werd er alsnog een breukje in zijn onderbeen ontdekt. Hij moest daarom afzeggen voor de Tour de France.

Boonen

De Belg vertelde woensdag voor de wedstrijd dat de breuk is genezen en dat hij geen last meer heeft maar een overwinning had hij na zijn lange afwezigheid niet verwacht.

Ook Tom Boonen gebruikte de GP Cerami om aan het tweede deel van zijn seizoen te beginnen. De 34-jarige oud-wereldkampioen eindigde in de sprint als vierde. Voor Boonen is het WK in Richmond het hoofddoel van het najaar, vertelde hij.

Gilbert wint bij terugkeer in het peloton
Gilbert wint bij terugkeer in het peloton (Foto: ANP)