Apple onderuit op Wall Street

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag lager geopend. Beleggers verwerkten een grote stroom aan cijferpresentaties. Technologiereuzen Apple en Microsoft stonden flink onder druk na tegenvallende prestaties. De zwaargewichten drukten daarmee stevig op het sentiment.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,2 procent in de min op 17.881 punten. Ook de S&P deed een stap terug. De brede graadmeter verloor 0,3 procent tot 2112 punten. Technologiebeurs Nasdaq noteerde een min van 1 procent op 5156 punten.

Apple zakte ruim 6 procent in de Nasdaq, hoewel het concern bijna twee keer zoveel winst boekte in het afgelopen kwartaal als een jaar eerder. Onder meer de verkopen van de iPhone bleken lager te liggen dan analisten hadden verwacht. Branchegenoot Microsoft zette het grootste kwartaalverlies uit zijn geschiedenis in de boeken: zo'n 3,2 miljard dollar (circa 2,9 miljard euro). Het bedrijf moest flink bloeden voor de afschrijving die het deed op de Nokia-divisie en daalde op de beurs 3 procent.

Apple onderuit op Wall Street
Apple onderuit op Wall Street (Foto: ANP)