Van Gerwen walst over J. Lewis heen in tweede ronde World Matchplay

Vanavond startte de tweede ronde van de World Matchplay. De partijen worden van best of 19 nu best of 25. Er zit nog één Nederlander in het toernooi en dat is Michael van Gerwen. Hij speelt tegen Jamie Lewis. 

Peter Wright 13-7 Andrew Gilding

Op 2-2 plaatste Wright de eerste break van de partij. Maar op 6-4 kwam hij pas echt los van Gilding. Op 7-4 kwam Wright voor de tweede keer tot zeven perfecte darts. Het lukte hem niet om een negendarter te gooien, maar met een elfdarter werd het alsnog 8-4. Het werd 12-7 en met een 77-finish wist Wright zich voor het eerst te plaatsen voor de kwartfinales op de World Matchplay. 

Simon Whitlock 9-13 Ian White

De partij tussen Whitlock en White ging tot 5-5 gelijk op. Op 6-5, nadat White pijlen op de dubbel miste wist Whitlock voor het eerst in de wedstrijd een break te plaatsen. Het werd 9-7, waarna White de stand weer gelijk trok. Diamond strafte vier gemiste dubbels van The Wizard af en kwam voor het eerst in de partij voor en met een 114-finish werd het 9-11. 

Whitlock had niets meer in te brengen en White trok de partij met 9-13 naar zich toe. Ook White plaatste zich voor het eerst voor de kwartinales van dit toernooi. 

Michael van Gerwen 13-2 Jamie Lewis

De openingsleg ging naar Van Gerwen en Lewis trok de stand gelijk. Van Gerwen stormde door naar 10-1 voordat Lewis nog een leg kon pakken en daar bleef het dan ook bij. Mighty Mike trok de partij met 13-2 naar zich toe en had een gemiddelde van 110,93. In de kwartfinale zal hij spelen tegen Ian White.  

Adrian Lewis 10-13 Gerwyn Price

Een stunt in de laatste partij van de avond, Gerwyn Price verslaat Adrian Lewis met 13-10. Debutant Price wist op 7-3 voor het eerst een gat van vier legs te maken en Lewis kreeg dit gat niet meer dicht, ondanks dat het gemiddelde van de tweevoudig wereldkampioen iets hoger lag.