Hans Teeuwen lanceert album in Vondelpark

Hans Teeuwen lanceert op 30 augustus zijn nieuwe album Popstukken in het Vondelpark in Amsterdam. Het concert is vrij toegankelijk voor iedereen. Teeuwen speelt om 14.00 uur met zijn band The Painkillers in VondelCS een aantal nummers van zijn nieuwe Nederlandstalige plaat. Dat heeft zijn management dinsdag bekendgemaakt.

Bij mooi weer speelt de formatie op het bordes. Ter promotie van het album werd dinsdag op YouTube een nieuwe clip gelanceerd van het nummer Poppendokter Bob.

Popstukken ligt al vanaf 28 augustus in de winkel. Na de lancering in het Vondelpark volgt een clubtour door Nederland en België. Het is de opvolger van het album How It Aches uit 2010. De band The Painkillers bestaat uit topmuzikanten Benjamin Herman, Ruben Hein, Jesse van Ruller, Kasper Kalf en Joost Kroon. Het nieuwe album biedt geen jazznummers, zoals de vorige plaat, maar geeft een kijkje in Teeuwens absurde brein en wereld, volledig in zijn moedertaal.

Op de plaat staan nummers als Poppendokter Bob, Bloedbad.nl en Bang. Teeuwen en de Painkillers doen met hun tournee onder meer het Paard van Troje in Den Haag, de Effenaar in Eindhoven, Hedon in Zwolle, Luxor in Arnhem, Markant in Uden en de Melkweg in Amsterdam aan. Het laatste optreden is op 20 december in de Oosterpoort in Groningen. De laatste keer dat Teeuwen een tournee deed met een cabaretprogramma, was in 2011. Toen speelde hij met het programma Spiksplinter maandenlang voor uitverkochte zalen.

Hans Teeuwen lanceert album in Vondelpark
Hans Teeuwen lanceert album in Vondelpark (Foto: BuzzE)