Jack van Gelder stapt na veertig jaar NOS over naar Sport1

Transfernieuws. Ditmaal geen sporter die van club verhuist, maar een presentator die verkast van zender. Jack van Gelder verlaat na veertig jaar de NOS en gaat aan de slag bij Sport1. De 64-jarige presentator is onder meer de gastheer bij de uitzendingen rondom de Champions League en de EK-kwalificatiewedstrijden.

"Het is buitengewoon jammer dat Jack vertrekt", reageert hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. "Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na Jack’s 65ste verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging."

"Ik heb heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een enorme uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega's en nieuwe mogelijkheden. Spannend, maar heel leuk", aldus Van Gelder. 

Van Gelder versloeg Oranje meer dan 250 keer op de radio. De laatste klus voor Van Gelder bij de NOS zijn de EK-kwalificatieduels van het Nederlands elftal tegen IJsland (3 september) en Turkije (6 september). Op 31 augustus presenteert hij voor het laatst Studio Voetbal. Vanaf 15 september is hij dan voor het eerst te zien bij Sport1. 

Ook de nieuwe werkgever van Van Gelder is blij over de komst van de ervaren presentator. "Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 bijzonder blij zijn met de komst van Jack van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een WK of EK-toernooi, Jack heeft het allemaal gepresenteerd", laat directeur Will Moerer weten.

Waarschijnlijk het beroemdste radiofragment van Jack van Gelder. (Bron: YouTube)