Van Persie doet boekje open over Van Gaal

Robin van Persie heeft zijn vertrek bij Manchester United toegelicht. De aanvaller tekende afgelopen week een contract bij Fenerbahçe. In een openhartig gesprek met The Times laat Van Persie weten waarom hij Old Trafford vorige week achter zich liet. De band tussen hem en manager Louis van Gaal was niet meer zoals die ooit was. "De sfeer tussen mij en Van Gaal was veranderd."

Tussen 2012 en 2014 werkten Van Gaal en Van Persie nog succesvol samen bij het Nederlands elftal, maar bij Manchester United koos de trainer op een bepaald moment voor anderen. "Ik kon de strijd niet meer eerlijk aangaan. Ik wilde me terug in de basis knokken, maar kreeg geen eerlijke kans. Ik werd zelfs naar een bijveld gestuurd."

Derhalve vertrok de 31-jarige spits voor 5,5 miljoen euro naar Fenerbahçe, een soort vlucht. "Mijn vrouw en kinderen zaten op hun plek in Manchester, maar dit hoort er eenmaal bij. Je moet er het beste van maken en dat was een transfer."

Toch bleef Van Persie zich jegens Van Gaal professioneel opstellen. "Ik ben een volwassen persoon en ben niet gek. Boos of emotioneel worden? Nee dat heeft geen zin."