Koeman: "Clasie moet nog groeien"

Southampton-trainer Ronald Koeman heeft nog geen basisplek in gedachten voor Jordy Clasie als de club straks aan het nieuwe seizoen in de Premier League begint.

Clasie is deze week gepresenteerd als nieuwste aanwinst van Southampton. De middenvelder komt over van Feyenoord, waar hij al jaren een vaste waarde was. In Rotterdam werkte hij ook al eens samen met Koeman, die aan zijn tweede seizoen in dienst van Southampton begint.

Southampton won in de Euroborg een oefenduel met FC Groningen. Daarin maakte Clasie zijn debuut. "Hij speelt op een heel belangrijke positie in ons elftal, vooral bij het druk zetten. Je zag het verschil tussen de eerste en tweede helft, toen Clasie binnen de lijnen kwam", zegt Koeman tegen FOX Sports.

"Fysiek wordt het voor Jordy moeilijk in de Premier League. Hij zal geen luchtduel winnen, dus moet hij slim zijn en sneller handelen. Uiteindelijk zijn voetbalkwaliteiten het allerbelangrijkste en die heeft hij. Jordy zal nog wel moeten groeien, maar daar heb ik alle vertrouwen in."

Tegen hetzelfde medium toont Clasie zich zelfbewust als het gaat om de vraagtekens over zijn fysiek. "Het is aan mij om aan de Premier League te wennen. Ik ga veel investeren in krachttraining en werken aan mezelf. Dat leeft anders dan in Nederland. Ik zal mij moeten verbeteren op dat vlak, maar daar heb ik alle vertrouwen in."