Trump verbannen naar entertainment-sectie

Goed nieuws voor de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump: het invloedrijke weblog The Huffington Post blijft berichten over hem plaatsen. Het slechte nieuws: de berichten staan voortaan in de rubriek entertainment. Dat meldt de Volkskrant.

'Na kijken en luisteren naar Trump sinds hij zijn kandidaatschap aankondigde, hebben we besloten dat we zijn campagne geen deel laten uitmaken van onze politieke verslaggeving', schrijven hoofdredacteur Danny Shea en chef politiek Ryan Grim. 'In plaats daarvan plaatsen we alles rond zijn campagne in de entertainment-sectie. Onze reden is simpel: Trumps campagne is een bijzaak. We happen niet. Als u geïnteresseerd bent in wat 'De Donald' te zeggen heeft, kunt u dat vinden naast onze verhalen over de Kardashians en The Bachelorette.'

Schatrijk
Trump is een schatrijke en succesvolle zakenman. Hij staat bekend om gigantische bouwprojecten, zijn opvallende kapsel en de harde opmerkingen die hij maakt in zijn eigen tv-programma. Onder meer latino-immigranten moeten het ontgelden bij Trump. Vorige maand kondigde Trump aan dat hij namens de Republikeinse partij kandidaat voor het presidentschap wil zijn. De concurrentie is groot: al vijftien Republikeinen hebben zich gekandideerd.

The Huffington Post zegt Trump per abuis te hebben aangezien voor een daadwerkelijke presidentskandiaat. Het weblog dicht Trump kennelijk weinig kansen toe, maar in de peilingen gaat Trump samen met Jeb Bush aan kop. Geld om een campagne te bekostigen is ook geen punt: Trump is de rijkste presidentskandidaat ooit. Zijn vermogen bedraagt meer dan 10 miljard dollar en zijn jaarinkomen is 362 miljoen dollar.

Clown
Het campagneteam van Trump publiceerde vrijdag een reactie. 'De enige clown in dit verhaal is The Huffington Post, dat zich voordoet als een legitieme nieuwsbron. Trump is niet bezig met media-aandacht krijgen van een opgehemeld weblog. Zijn doel is om Amerika weer geweldig te maken.' Eerder deze week deed David Letterman zijn beklag over de kandidatuur van Trump. De onlangs gepensioneerde talkshowhost verscheen onverwacht op het podium tijdens een comedyshow van Steve Martin en Martin Short en las een Top 10 List over Trump voor.