Zo speel je Rocket League

Rocket League is een vrij rechttoe-rechtaan game voor PlayStation 4 en pc: het is voetbal met auto's. De cross-platformgame van ontwikkelaar Psyonix krijgt niet veel spotlight, maar is inmiddels immens populair onder gamers.

Ondanks de relatief simpele gamplaymechanieken, zijn het de subtiliteiten in Rocket League die mensen aanspreken. Net zoals in andere sportgames zijn het 'de momenten' die de game zo verslavend maken. Zo ook in onderstaand filmpje, waarin we een 1v1-match zien tussen twee vaardige spelers, Gambit en Kronovi.

Vorige week kwam Rocket League uit voor PlayStation 4 en pc, en hij is deze maand gratis te downloaden voor PlayStation Plus-leden. Sinds de release is de populariteit van de game geëxplodeerd, met momenteel drie miljoen actieve spelers over beide platforms. De keerzijde van deze roem is echter dat er veel serverproblemen worden gesignaleerd. Psyonix belooft gamers tegemoet te komen met gratis DLC-maps die later deze maand beschikbaar gemaakt worden.

Rocket League is zo'n game die bewijst dat een eenvoudig concept ontzettend goed kan aanslaan. Momenteel wordt de ontwikkelaar gebombardeerd met vragen over een eventuele Xbox One-versie. Harde uitspraken daarover zijn nog niet gedaan, maar Psyonix heeft in ieder geval nog niets uitgesloten. Check ook even het Rocket League-topic op het forum, waar je tevens een lijst van actieve FOK!-spelers kunt vinden.