Brute zwanendrifter toch het haasje

Het Openbaar Ministerie gaat Piet O. uit Nieuwerbrug alsnog vervolgen. Hij wordt verdacht van het overtreden van de Flora- en Faunawetgeving met illegale zwanendrift-praktijken. EenVandaag maakte twee reportages over de wrede praktijken van O. die veel ophef veroorzaakte, schrijft Bert Brusse op ThePostOnline.

In de reportages is te zien hoe O. knobbelzwanen op wrede wijze mishandeld en naar mensen bedreigingen uit, mishandelingen pleegt en intimideert tegen onder andere een lokale 50-jarige dierenarts en de reportagecrew van EenVandaag. Ook begeeft hij zich illegaal op privé terrein.

De lokale politie wilde niet reageren op aangiftes en meldingen over Piet O. Van de aangifte van stalking door diens zoon tegen de lokale 50-jarige dierenarts maakte de politie wél werk. Het Openbaar Ministerie zal beide aangiftes bekijken maar maakte al wel het voorbehoud dat de dierenarts de grove dierenmishandeling door O. aangepakt wilde zien.

Ook een later weblogitem op FOK! bracht de nodige terechte heftige ophef teweeg onder dierenliefhebbers over het dierenleed en onrecht. Staatssecretaris Sharon Dijksma kreeg naar aanleiding van de uitzendingen duizenden mails over de wrede illegale praktijken van de asociale Piet O. Inmiddels heeft het Hoogheemraadschap de dierenbeulen gelast hun wrede werkzaamheden geheel te staken.

De inmiddels non-actieve burgemeester van Krimpenerwaard, Tjerk Bruinsma (PvdA), liet via Twitter weten de beelden niet echt schokkend te vinden. “Ik vond de beelden niet zo sterk.”, zegt de burgervader letterlijk tegen ene Jan op het maximaal 140-letterige medium.