'Ferrari vervangt Räikkönen door Bottas'

Het Formule 1-team Ferrari zal coureur Kimi Räikkönen voor volgend seizoen in gaan wisselen voor Valtteri Bottas, zo meldt het Italiaanse Corriere dello Sport. De prestaties van The Iceman vallen tegen, waardoor de deze maand aflopende optie in zijn contract niet gelicht zal worden.

Bottas maakte in 2013 bij Williams zijn racedebuut en heeft ondertussen zeven podiumplaatsen gepakt, waaronder in de Grand Prix van Canada dit jaar. Mocht de Fin overkomen van Williams dan zal Ferrari zijn contract bij het team uit Grove voor twaalf miljoen euro af moeten kopen. Als vervanger voor hem wordt Felipe Nasr genoemd die vorig jaar derde coureur bij Williams was en dit seizoen voor Sauber racet.

Als het contract van Räikkönen niet verlengd wordt, dan zal het niet voor het eerst zijn dat The Iceman bij het team uit Maranello vertrekt. Ferrari trok de Fin in 2007 aan en prompt werd hij wereldkampioen. Na een dramatisch 2009 werd zijn contract afgekocht, maar vorig jaar mocht hij na enkele goede jaren bij Lotus toch weer terugkeren in de scharlakenrode bolide. Nu staat de positie van Räikkönen wederom onder druk.