Vriendin Peter Jan Rens wil afvallen

Virginia van Eck, de vriendin van Peter Jan Rens, wil vanwege hartklachten kilo's afvallen. Aan Bekende Buren vertelt ze dat ze zich drie weken geleden rot schrok toen ze door hartproblemen met spoed naar het ziekenhuis moest.

"Ik was thuis en voelde me plotseling niet goed worden. Ik stond op van mijn stoel en sloeg gelijk tegen de grond. Mijn hart ging enorm te keer en ik voelde het aantal hartkloppingen steeds sneller worden." Peter Jan belde meteen een ambulance, waarna Virginia in het ziekenhuis direct aan de hartapparatuur werd gelegd. "Toen ik op de hartbewaking terechtkwam dacht ik bij mezelf: het is genoeg geweest. Ik ga mijn hele levensstijl veranderen", aldus de 22-jarige Virginia.

Ze dacht aan de gevolgen voor haar twee kinderen en besloot de strijd aan te gaan met de kilo's. Van de 103 kilo moeten er 25 af en Virginia wil dit zonder begeleiding bereiken. "Ik heb genoeg wilskracht en motivatie. Ik drink de hele dag water met citroen en uiteraard eet ik veel groenten. En ik fiets tegenwoordig, want met lichaamsbeweging vliegen de kilo's er harder vanaf." En uiteraard krijgt Virginia ook steun van haar verloofde Peter Jan.

Vriendin Peter Jan Rens wil afvallen
Vriendin Peter Jan Rens wil afvallen (Foto: ANP)